CZIFFRA CAFÉ Tompos Kátya és Balázs János estje

CZIFFRA CAFÉ

Tompos Kátya és Balázs János estje

cziffracafe

A Cziffra Fesztivál és a ZAKO Fesztivál közös koncertje

 (a Cziffra Fesztivállal együttműködésben)Az ezerarcú színésznő és a Kossuth-díjas zongoraművész közös koncertjén az az időszakot idézik fel, amikor Cziffra György a pesti éjszakában bárokban zongorázott, világszínvonalú játékával ajándékozva meg a közönségét.

Van egy kis hely egy sötét mellékutcában, amiről senki sem tud és amit mégis mindenki ismer. Itt az élet akkor kezdődik, amikor lemegy a nap, és csak akkor zárnak, amikor a világ is véget ér. Megannyi dal – egy-egy pillanatfelvétel az extázisfüggő vendégekről: fiatal szeretők és öreg bohémok, naiv álmodozók és érzéki bűnözők, művészek és bebetonozott törzsvendégek. A varázslatos alászállásunk két útikalauza pedig nem más, mint az ezerarcú színésznő, Tompos Kátya és a Kossuth-díjas zongoraművész, Balázs János, akik legyen szó sanzonról vagy komoly zenéről, minden műfajban otthonosan mozognak.

Dramaturg: Baráthy György

Cziffra György-emlékév 2021

Művészeti vezető: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész

Magyarország Kormánya Cziffra György születésének 100. évfordulóját emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. A koncert a Cziffra György-emlékév keretében, a zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivállal közös szervezésben valósul meg.

 

Előadás: 

 

2021. június 28. hétfő 20:30