CALL GIRL

CALL GIRLCall-Girl-1

a Manna és a Független Színművészetért Alapítvány közös produkciója


Előadja: Mészáros Piroska

Írta: Mészáros Piroska és Boronkay Soma                          Fotó: Kállai- Tóth Anett
Dramaturg: Boronkay Soma
Zeneszerző: Szöllősi János
Jelmez: Butor Kriszta
Koreográfia: Simányi Zsuzsanna

Call-Girl-4Videótervezés: Karcis Gábor
Fénytervezés: Balázs Krisztián
Videók: Nemes Oresztész, Spáh Károly, Nemes Fruzsina
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Spáh Dávid

                                                          Fotó: Kállai- Tóth Anett

Call-Girl-6Jó napot, Piroska vagyok. Miben segíthetek?              
Hallo, ich bin Piroska. WaskannichfürSietun?
Hey, Piroska speaking. Whatcan I doforyou?
Hola! Soy Piroska! En qué le puedoayudar?

Fotó: Kállai- Tóth Anett 

Egy színésznő – történetesen Mészáros Piroska – mikor épp szabadúszó és láthatóan nem olyan ritmusban kapja a feladatokat, hogy abból meg tudjon élni, belép egy multinacionális cég ajtaján. Mivel három nyelven beszél, empatikus és alkalmazkodó, azonnal felveszik. Közben mégis megérkezik egy színházi feladat… CallGirl című előadás valós élettörténet, színházba ágyazva.

Mészáros Piroska két évvel ezelőtt kezdte el írni egy monodráma szövegkönyvét Boronkay Soma dramaturggal. 2019 februárjában Spáh Dávid rendezésében került a nézők elé a rendhagyó történet.

Mészáros Piroska így mesél az előadás születéséről:

2017 nyarán egyszerre dolgoztam a Call centerben, és közben forgattam a Tömény történelemben. Gryllus Dorkával együtt voltunk a sminkben, meséltem neki, hogy multizom, és hogy a hétvégén volt egy lézerharcos csapatépítés, anekdotáztam, és Dorka mondta, hogy ez olyan vicces, miért nem írok multis élményeimről egy darabot.

Sosem gondoltam volna, hogy én egyszer egyedül fogok játszani, mert számomra ez a szakma mindig közösségi lesz. Boronkay Somával az elmúlt másfél évben nagyon sok időt töltöttünk a darab megírásával. Majd Spáh Dáviddal együtt hármasban, végül ebben a munkában is meglett az a közösségi élményem, amire vágyom a színházban. Nagyon hálás vagyok a bizalmukért. Az elkészült darab szövege is a hármunk munkájának a gyümölcse, és szinte minden szó igaz. És egy csomószor akkor is igaz, ha hihetetlennek tűnik.  

Call-Girl-3 Call-Girl-2
  Fotó: Kállai- Tóth Anett        

A darab a filmes Spáh Dávid első színpadi rendezése, és természetesen szerepet kapnak benne a mozgóképes elemek is. A főhősnő kollégáit, főnökeit, barátait vetített képkockákról ismerhetik majd meg a nézők. Nem is akármilyen névsor a további szereplők listája: Zsótér Sándor, Petrik Andrea, Téby Zita, Ódor Kristóf is közreműködik a produkcióban. Ódor Kristóf a rendező ötletének köszönhetően ráadásul szint teljesen ruha nélkül állt a kamerák elé, egy testére festett öltönyben.
A Call Girl különleges látványvilágú, hangulatú és rendhagyó, mai történtet feldolgozó darab, mely a bemutató óta telt házakat vonz.

https://www.youtube.com/watch?v=kQ_90R7pmew

2019. június 30. (vasárnap) 20:30 Kvártélyház Szabadtéri Színház


Jegyár:

Teljes: 3500,-

Egerszeg kártyával: 2800,-

Csoportos (20 fő felett): 2800,-